

# **EUROPEAN COMMISSION**

RESEARCH EXECUTIVE AGENCY

Marie Skłodowska-Curie Research and Innovation Staff Exchange

#### **MIDTERM MEETING AGENDA** 691178-NANOxCOMP

### 9:30-16:00, Monday March 27th 2017

EPFL - IC School Building (BC Building) Room 129, Ch. Alan Turing 1015, Lausanne, Switzerland Tel: +905322206662 Email: altunmus@itu.edu.tr WEB: www.ecc.itu.edu.tr

### Round the table Introduction – 10 minutes between 9:30-9:40

### General Introduction of the Project by the Coordinator Mustafa Altun – 40 minutes between 9:40-10:20

- i. Project overview with main objectives in scientific excellence, impact, and implementation
- ii. General status of the project with success achieved both for scientific and nonscientific levels
  - Scientific progress and publications
  - Implementation of secondments and career development opportunities
  - Transfer of knowledge and dissemination activities
  - Management with administrative, financial, and ethics aspects
  - Deviations from the proposal and corrective measures

### Presentation of "WP1: Synthesis of optimal sized nano-crossbars" by the Secondee Luca Frontini from UMIL (WP Leader) – 15 minutes between 10:20-10:35

- Implementations: secondments, deliverables, and milestones
- ii. Transfer of knowledge and dissemination activities, and management
- iii. Deviations from the proposal and corrective measures for secondments and implementations

Presentation of "WP2: Modeling and optimization of nano-crossbars" by the WP Secondee Muhammed Morgul from ITU (WP leader), Mehdi Tahoori from KIT, and Lorena Anghel from INPG – 15 minutes between 10:35-10:50

- i. Implementations: secondments, deliverables, and milestones
- ii. Transfer of knowledge and dissemination activities, and management
- iii. Deviations from the proposal and corrective measures for secondments and implementations

#### Coffee Break - 20 minutes between 10:50-11:10

Presentation of "WP3: Developing a technology dependent synthesis methodology", "WP4: Implementing arithmetic and memory elements", and "WP5: Realizing a synchronous state machine" by the Coordinator Mustafa Altun – 10 minutes between 11:10-11:20

- i. Implementations: secondments, deliverables, and milestones
- ii. Transfer of knowledge and dissemination activities, and management
- iii. Deviations from the proposal and corrective measures for secondments and implementations

# Presentation of KIT's involvement by Mehdi Tahoori and INPG's involvement by Lorena Anghel -20 minutes between 11:20-11:40

- i. Involved activities and research
- ii. Future plans and organized secondments

### Lunch Break – 80 minutes between 11:40-13:00 (at Cafétéria BC, upstairs last floor)

## Secondee's Experiences by four Secondees- 40 minutes between 13:00-13:40

- i. Marco Cremonini seconded from University of Milan, Italy to University of Virginia, USA.
- ii. Luca Frontini seconded from University of Milan, Italy to IROC Technologies, France
- iii. Muhammed Morgul seconded from Istanbul Technical, Turkey to IROC Technologies, France
- iv. Mustafa Altun (and Mesut Atasoyu) seconded from Istanbul Technical, Turkey to University of Virginia, USA (and University of Massachusetts)

# Meeting between seconded staff members and the REA Representative – 60 minutes between 13:40-14:40

Coffee Break - 20 minutes between 14:40-15:00

### Open discussion & Questions – 60 minutes between 15:00-16:00

### **List of Attendees:**

Mustafa Altun, Coordinator, Beneficiary, Istanbul Technical University
Valentina Ciriani or Luca Frontini, Beneficiary, University of Milan
Mehdi Tahoori, Beneficiary, Karlsruhe Institute of Technology
Lorena Anghel, Beneficiary, Grenoble Institute of Technology
Adrian Evans, Beneficiary, IROC Technologies
Mircea Stan, Project Partner, University of Virginia
Muhammed Morgul, Secondee, Istanbul Technical University (present physically)
Furkan Peker, Secondee, Istanbul Technical University (if possible, present online)
Mesut Atasoyu, Secondee, Istanbul Technical University (present online)
Marco Cremonini, Secondee, University of Milan (present physically)
Luca Frontini, Secondee, University of Milan (present physically)
Marialessia Musumeci, Secondee, University of Milan (present physically)
Valentino Liberali, Secondee, University of Milan (if possible present online)

Elvinia Riccobene, Secondee, University of Milan (present online)