Ana Sayfa
From NANOxCOMP H2020 Project
Grup haberleri ve etkinlikler
- Eylül 2015 Çaprazlayıcı dizinler ile nano bilgisayar gerçeklenmesi konulu projemiz, EU H2020-MCSA Research and Innovation Staff Exchange Programı (RISE) tarafından 724.500EURO toplam bütçe ile desteklenmiştir. Sekiz uluslararası ortağın yer aldığı bu proje grubumuz tarafında koordine edilmektedir; Türkiye'den H2020 proje koordinatörü olan sayılı gruplardan biriyiz.
- Ağustos 2015 Katarakt göz ameliyatı için haberleşme ve sensör sistemleri konulu projemiz TÜBİTAK Sanayi Odaklı Lisans Bitirme Tezi Yarışması (2241/b) final sergisine, 400'den fazla proje arasından en iyi 40 proje içinde, davet edilmiştir. Proje Novartis-Alcon ile ortaklaşa yürütülmektedir.
- Ağustos 2015 Elektronik devrelerin güvenilirliği konusunda olan iki farklı çalışmamızı ESREL 2015 konferansında sunacağız.
- Mayıs 2015 "Defect Tolerance in Diode, FET, and Four-Terminal Switch Based Nano-Crossbar Arrays" isimli çalışmamızı dünya çapında lider nano devreler/mimariler konferanslarından olan NANOARCH 2015' de sunacağız.
- Şubat 2015 "Synthesis and Optimization of Switching Nanoarrays" isimli çalışmamızı IEEE-DDECS 2015 konferansında sunacağız.
- Kasım 2014 Yeni ve gelişen teknolojiler için devre tasarım teknikleri konusunda olan üç farklı çalışmamızı ELECO 2014 ulusal konferansında sunacağız.
- Ekim 2014 "An Efficient Algorithm to Synthesize Quantum Circuits and Optimization" isimli çalışmamızı IEEE-ICECS 2014 konferansında sunacağız.
- Eylül 2014 "Warranty Forecasting of Electronic Boards using Short-term Field Data" isimli çalışmamızı dünya çapında lider güvenilirlik konferanslarından olan RAMS 2015' de sunacağız.
- Haziran 2014 "Reliability Prediction of Electronic Boards by Analyzing Field Return Data" isimli çalışmamızı ESREL 2014 konferansında sunacağız.
- Şubat 2014 Nano dizinler için devre tasarımı ve güvenilirlik analizi konulu projemiz, TÜBİTAK Kariyer Programı (3501) tarafından desteklenmiştir.
- Şubat 2014 Kuantum devre tasarımı konulu projemiz, İTÜ Bilimsel Araştırma Projeleri Destek Programı (BAP) ve TÜBİTAK Öncelikli Alanlara Yönelik Yüksek Lisans Burs Programı (2210/C) tarafından desteklenmiştir.
- Ocak 2014 Nano dizinler için lojik sentezi konulu projemiz TÜBİTAK Üniversite Öğrencileri Yurt İçi Araştırma Projeleri Destek Programı (2209/A) tarafından desteklenmiştir.
- Ekim 2013 Beyaz eşya elektronik kartlarının güvenilirliği konulu projemiz, TÜBİTAK Üniversite-Sanayi İşbirliği Destek Programı (1505) tarafından desteklenmiştir. Proje Arçelik A.Ş. ile ortaklaşa yürütülecektir.
- Ekim 2013 CMOS tranzistörlerde geçit oksidi kırılma mekanizması konulu projemiz TÜBİTAK Sanayi Odaklı Lisans Bitirme Tezi Destekleme Programı (2241/A) tarafından desteklenmiştir.
- Eylül 2013 "Computation with Regular Arrays of Nano Switches" isimli çalışmamızı ICCMNM-FIAS 2013 konferansında sunacağız.
|
|
|
Grubumuza katılım
- Ziyaretçi profesörler/araştırmacılar ve doktora sonrası araştırmacılar memnuniyetle desteklenecektir. Doktora sonrası araştırmacıların aşağıda listelenen burs programlarına başvurması tavsiye edilir.
- Avrupa Birliği H2020 Bireysel Araştırma Bursları (MSCA - IF)
- TÜBİTAK Yabancı Uyruklular İçin Araştırma Burs Programı (2216)
- TÜBİTAK Yurt İçi Doktora Sonrası Araştırma Burs Programı (2218)
- TÜBİTAK Yurda Dönüş Araştırma Burs Programı (2232)
- Lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri için aşağıdaki konularda destek almış projeler mevcuttur:
- Hesaplamalı nanoelektronik: nano dizinler, moleküler düzeyde transistörler ve esnek/yazdırılabilir elemanlardan oluşan nanoteknolojiler için devre tasarımı
- Elektronik devre ve sistemlerin güvenilirliği
- Tersinir kuantum hesaplama
- Stokastik hesaplama
Grubumuzla işbirliği
- Akademi veya endüstri ile yapılacak ulusal/uluslararası işbirliklerine sonuna kadar açığız.
- Avrupa Birliği H2020 and EUREKA iş programları/projeleri için yeni ortaklıklar kurmaya özel bir önem veriyoruz. Olası programlar ve projeler:
- Yeni ve Gelişen Teknolojiler (FET)
- Bilgi ve Haberleşme Teknolojileri (ICT)
- Nano/Mikro Elektronik Uygulamaları ve Bağlantılı Teknolojiler (CATRENE)
- Güvenilirlik, devre tasarımı ve dizayn otomasyon konularında uzmanlık istenen projeler
Grubumuz ile ilgileniyorsanız, lütfen Mustafa ile altunmus@itu.edu.tr üzerinden iletişime geçiniz veya EEF 3005'e uğrayınız (çaylar bizden).
|
|
ECC in pictures
Baltalimanı'nda grup yemeği, 2015
Grup toplantısı ve pizza, 2014
|